پیش دبستان و دبستان دخترانه طاهره منطقه 2
     
 


5 خرداد 1398

اختلال اضطراب جدایی کودکان و راهکارهای کم کردن آن - قسمت اول

مولف: - ایزدیار   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:

اختلال اضطراب جدایی کودکان و راهکارهای کم کردن آن - قسمت اول

اختلال اضطراب جدایی کودکان و راهکارهای کم کردن آن

 

ترس ناشی از جداشدن از والدین یا همان اضطراب جدایی کودکان در اواخر 18 ماهگی بروز میکند و واکنشی طبیعی بعد از به راه افتادن کودک است.بچه ها در این سن میل به استقلال دارند اما این روند گاهی چنان ترسناک به نظر می رسد که کودک به والدینش پناه می برد تا کمی از اضطرابش کم شوداضطراب جدایی اگر توسط پدر و مادر درست مدیریت شود در سه سالگی برطرف میشود.اما مشکل از اینجا شروع می شود که والدین راه برخورد درست با این مسئله را نمی دانند و اضطراب طبیعی کودک را تبدیل به اختلالی می کنند که هم خودشان و هم کودک را قربانی خواهد کرد.

اضطراب جدایی یک موضوع مشترک میان کودکان است که در دوران پیش دبستان در برخی از آن ها بروز می کند. این حالت اضطراب جدایی اگر 4-3 دقیقه طول بکشد نشانه دلبستگی سالم و ایمن کودک به پدر و مادرش است اما وقتی طولانی می شود و به حالت مزمن در می آید، مشکل ساز خواهد شد. کودکی که دچار این اختلال شده، هنگام جدا شدن از والدینش سردرد یا دل درد می گیرد و حالت تهوع یا استفراغ پیدا می کند. او حتی گاهی اضطراب خود را با فریاد زدن، التماس کردن و پا به زمین کوبیدن نشان می دهد یا حتی از شب قبل دچار کابوس هایی می شود که موضوع اصلی آن جدایی از والدین است. عادت دادن کودک به تنهایی باید از 6 ماهگی آغاز شود.


علل اصلی اختلال اضطراب جدایی در کودکان

علت های مختلفی را برای اختلال اضطراب جدایی می توان برشمرد. یکسری از علت ها، بیولوژیکی و ژنتیکی هستند که به فعالیت دستگاه عصبی کودک مرتبط می شود، علل دیگر را می توان در خانواده ها جست وجو کرد مانند خانواده های تک والدی، خانواده هایی که الگوهای ارتباطی بسیار نزدیک و درهم تنیده ای دارند و نسبت به هم شدیدا وابسته اند، خانواده هایی که محیط زندگیشان مملو از استرس است و والدین دایما در حال تنش هستند یا خانواده هایی که یکی از افراد نزدیک شان را مانند یکی از فرزندان یا پدربزرگ یا مادربزرگ را از دست داده اند. علل دیگر مربوط به ویژگی های شخصیتی کودک می شود مثلا کودکان درونگرا یا خجالتی که مستعد این اختلال هستند.

می توان گفت که رفتار والدین به مساله اضطراب جدایی بیشتر دامن می زند، جدا از موارد برشمرده مربوط به خانواده، برخی از والدها باعث می شوند که کودک شان به آنها بسیار وابسته شود یا اینکه به آنها اجازه استقلال نمی دهند. می توان گفت در شکل گیری این اختلال خانواده و رفتارش بسیار مهم است.

تعداد مشاهده (242)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "اختلال اضطراب جدایی کودکان و راهکارهای کم کردن آن - قسمت اول"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید