جدا کردن محل خواب کودکان
دانستن اینکه چه زمانی کودکان آماده خواب در اتاق خود هستند و باید از اتاق والدین خود بیرون بروند می تواند یک مسئله پیچیده باشند. چطور می دانید زمان مناسب برای انجام این کار چه زمانی است؟
خوابیدن یک پدیده بسیار رایج است که همراه با مزایا و معایب است. واقعیت این است که وقتی ما متولد می شویم بی دفاع هستیم. ما بیشتر از سایر گونه ها نیاز به مراقبت والدینمان داریم.
غریزه باعث می شود کودکان بخواهند در اتاق پدر و مادر خود بخوابند. این چیزی است که در ژن های ما وجود دارد. حقیقت این است که نوزادان نیازمند حمایت جدی هستند. این غریزه طبیعی آنهاست که می خواهند نزدیک به مادرانشان باشند.
بسیاری از مادران نیز در نزدیکی نوزادانشان راحت تر می خوابند. این باعث می شود آنها را از نگرانی از نیازهای آنان در طول شب نجات دهد
زمان مناسب برای جدا کردن محل خواب کودک از والدین
اگر شما با فرزندتان در اتاق کنار هم قرار گرفتید، ممکن است از خودتان سوال کنید که چقدر باید ادامه دهید. برای کودک شما، زمان مناسب برای ترک کردن اتاق شما چه زمانی است ؟ متاسفانه پاسخ دقیقی به این سوالات وجود ندارد
زمان مناسب بستگی به پویایی خاص هر خانواده و ویژگی های هر کودک دارد. با این حال، آنچه مسلم است این است که مسئله ای برای شما و همسرتان ایجاد می شود و دیگر خواب خوبی نخواهید داشت. این زمان برای تغییر است.
چیزی که به بسیاری از والدین کمک کرده است که از تخت کودک استفاده کنند. شما می توانید تخت کودک را در کنار تخت خوابتان نیز قرار دهید.
به این ترتیب، کودک شما کمتر احساس تنهایی خواهد کرد. او محافظت خواهد شد و در عین حال شما و همسرتان فضای خود را خواهید داشت.
زمانی که کودک در طول شب بیدار نمی شود می توانید او را در اتاق خودش بخوابانید
در اغلب موارد، نوزادان چندین بار در طول شب بیدار می شوند. برخی می گویند، تا زمانی که روند ادامه داشته باشاد، نوزادان باید در اتاق والدین خود باقی بمانند.
جدا کردن محل خواب کودک و بهانه گیری های او
مشاوران بر این باورند گاهی ممکن است کودک با اینکه به اتاق خود انس گرفته و جدا از پدر و مادر میخوابد، اما بعضی از شبها نا آرامی کند و بخواهد که در کنار والدین بخوابد. این رفتار تا سن ۸ سالگی میتواند طبیعی باشد. در این مواقع پدر و مادر باید با قرار دادن قانون و قاعده او را در اتاق خود بپذیرند و از سویی دقت داشته باشند تا این بیقراریها به هر هفته و هر شب تکرار پیدا نکند. به عنوان مثال اگر در ماه دو شب کودک نا آرامی کند و به هر دلیلی بخواهد در کنار پدر و مادر باشد، آنها میتوانند با گفتن این عبارات که: اتاق ما به زیبایی و راحتی اتاق تو نیست / ما صبحها زود بیدار میشویم و تو نمیتوانی راحت بخوابی و … او را مجاب کنند که همین یکبار میتواند در جای دیگری غیر از اتاق خودش بخوابد.
اگر درخواستهای کودک مبنی بر خوابیدن در کنار والدین بصورت مکرر و پشت سر هم تکرار شود؛ قطعاً حاکی از علتی است که کودک را نا آرام ساخته. این عوامل میتواند انوع ترسها مانند ترس از تنهایی و ترس از تاریکی و … باشد.
شرایط مناسب برای جدا کردن محل خواب کودک
بنابراین، بهترین زمان برای انتقال فرزندانتان به اتاق جدید، زمانی است که برای آنها سودمند است، و نه مضر. اگر شما در مورد آن به شیوه اشتباه بروید، کودک شما مقاومت خواهد کرد، اما در نهایت به آن می رسیم
ممکن است فکر کنید موفق شده اید، اما کودک شما واقعا احساس تنهایی می کند. شما کدام مورد را انتخاب می کنید؟ با جدا کردن بی موقع اتاق خواب کودک باعث اضطراب وی خواهید شد و یا خواهان کمک به شخصیت مضطرب هستید؟
جدا شدن کودک از والدین بخصوص مادر باعث ایجاد ترس و اضطراب در وی خواهد شد. با بکارگیری راهکارهای مناسب و سنجیده برای کنترل این حس باید تلاش کرد.
والدین باید به روحیات و روند طبیعی رشد کودک احترام بگذارند.
اجازه ندهید فشار اجتماعی برای شما مهمتر باشد. هر کودک منحصر به فرد است و سزاوار دوست داشتن و رفتار مناسب با آن کودک است. خبر خوب این است که دیر یا زود فرزندان شما در نهایت آماده هستند تا از اتاق والدین خود خارج شوند.
دبستان دخترانه طاهره با برگزاری کلاس های آموزش خانواده و ارائه بروشورهای مربوطه راهکارهای لازم را در این زمینه به خانواده ها ارائه می دهند.